Song of joy.

12:43 AM


Ranau | Noor gambateh. 


I saw a pure white dream
So white as if it were transparent

I was walking slowly
Like in my memories

Like the sun in the night sky and the moon in the blue sky
Somehow I feel so warm
I wonder if you know

I am alive
The stars are crying
It sounds like
A song of joy

Whenever you are talking to me
It feels like I’m in a cradle

Over that great, wide sea
there is a burning grassland

That pure, small light is turning into you
and engulfs me entirely
In the twinkling of an eye it will become an endless fairy tale of some time

You are alive
You are raising your voice
It is a song of joy
that will never stop ringing.

- Song of joy, Plenty.







"Jika benarlah engkau mencintai Tuhanmu, 
maka bergembiralah dengan apa jua takdirNya."


:) 

You Might Also Like

6 love letter(s).

  1. Anonymous30.4.17

    salam, akak. saya nak tanya, akak ada anime yang best utk disuggestkan? mostly anime yg saya jumpa setakat ni tak beri sebarang input pada saya jadi saya nak mintak suggestions akak. tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam, mostly anime best yang akak pernah tengok genre psychological. Anime yang gelap2 sikit sebab tak berapa minat sangat anime2 kawai/shoujo/romance. Paling fav Zankyo no terror dengan Boku dake ga inai machi. Cerita Zankyo tu Cerita dia best ost2 dia pun best. Kalau genre drama/romance yang best pun kokoro connect. Tak tau kalau awak dah tengok semua cerita tu. ^_^

      Delete
    2. Anonymous30.4.17

      thank you kak ary! inshaAllah ada masa nanti saya tengok n_n lagi satu, kalau akak tak kisah boleh akak suggest kan buku buku yang akak suka sebab before ni akak pernah mention haruki murakami terus saya cari dekat kedai & buku tu memang 😭👌❤

      Delete
    3. kalau buku2 fiksyen yang best akak pernah baca karya Paulo Coelho, the alchemist dan manuscript found in accra. Best! Selain tu buku2 Mitch Albom. Ada beberapa cerita dia akak dah review dah, cari je k. Kalau buku2 non fiksyen pula akak suka buku2 hamka, ust. hasrizal, Susan Cain (Quite; the power of introverts) dan Nev schulman (In real life). Kalau nak tahu buku2 lain, just check out my ig ok. :)

      Delete